dimecres, 11 de juliol del 2007

TAULA

Material i preus

Material Quantiat Preu (eur) Comprat a:
Barra deslliçant 1 20 www.roulot.com
Pota plegable 1 24
Frontissa piano llautó 30mm 0.50m 2 2,5 Ferreteria
Cargols fusta 3.0x20 1 caixa 0.95 + IVA Ferreteria
Cargols xapa 4 ? Ferreteria
Tablero marino 70x60x16mm 0 Carrosser
Cinta de motxilla 15mmx50cm 1 Decathlon
Plaquets zincades 80mmx20mm 9u
4
Ferreteria

Eines

Serra de tallar metall, serra caladora, taladre i màquina de cargolar automàtica

Barra deslliçant per la taula

Barra deslliçant per la taula

Les 3 peces de la taula

Fixació de plàstic


Treball

1. Tallar la barra deslliçant a 30cm.

2. Instal·lar la barra a darrera el seient del conductor i per sota el marc de la finestra. Marcar els punts on es fixaran els cargols.

3. Foradar amb el taladra el primer forat. Fixar-hi el cargol de xapa i foradar el segon amb la peça de plàstic posada, vigilant que la barra quedi ben horitzontal i anivellada.

4. Amb la barra posada al punt fixat i l'altre extrem de plàstic posat, fer els altres 2 forats i fixar els cargols de xapa.

5. Tallar el tablero marino en 3 peces. 2 de 70x15mm i 1 de 70x30mm.


6. Ajuntar les 3 peces amb la frontissa de piano, essent la peça central la més ample. I les altres dues plegant-se en la part superior de la central.


7. A la part de sota de la fusta central (per on no queden plegades les 2 ales),en un dels extrems i centrada, hi cargolem la pota plegable.


8. A la part de sota de la fusta central i a l'altre extrem hi cargolem les fixacions de plàstic que s'acoblen a la barra.


9. Si la pota és massa alta caldrà tallar-la a la mida adequada.


10. La taula es guarda amb la pota plegada al costat de la bancada de seients i la paret sense porta corredera. Amb la cinta de motxilla les ales queden plegades.

La pota plegada Resultat final Es guarda al lateral

El resultat final és millorable, ja que les ales no queden totalment planes. El propi gruix de la frontissa ho impedeix. A més, no queden molt sòlides, però és suficient com per recolzar-s'hi i utilitzar la part central pels plats i cuinar.

MILLORA: he afegit un gruix amb unes plaquetes zincades que fan de tope a les ales i ara quan queden obertes la tuala està anivellada i ferma.