dimecres, 11 de juliol del 2007

EXTRES

Material i preus

Extra Quantiat Preu (eur) Comprat a:
Tintar vidres homologats ITV 4 laterals i 1 darrera 305 Concessionari VW
Calefacció estacionària 1 1200 eur + IVA Barcino Telecom
Alerons vidre conductor i acompanyant170Articles automòbil
Llums i segona bateria1585Electromòbil
Mosquitera135Ferreteria
Sostre elevable15.850,35Vice Versa
Segona bateria (reposició)1159Barnacampers

Vidres tintats
Resulta més econòmic tintar-los després que comprar-los de sèrie, uns 100eur menys, i amb 1 dia és fet.
Calefacció estacionària
Instal·lem una Webasto Air Top 2000 sota el seient de l'acompanyant amb el termostat sota la finestra esquerra dels seients de darrera. Així és accessible quan mengem i des del llit.
La veritat és que ens ha donat problemes. El primer any la vam utilitzar poc però ens fallava. Ens donava el codi d'error 2 (interrupció de la flama). Primer pensàvem que era perquè la utlitzàvem amb poca benzina. Sobretot perquè quan la vam portar al taller els hi funcionava...
El segon any, l'hem utilitzat més i hem anat provant coses (ex: no treure les claus del contacte) hi ha hagut dies de tot, que ha funcionat i dies que no. Quan fallava funcionava durant uns 40 minuts - 1 hora, després l'error 2... Al final l'hem tornat a portar al taller. Ens han dit que per alguna raó la bomba es descevava, com que la presa de gasoil era després del filtre només agafava el gasoil que hi havia allà. Ara tenim la presa de gasoil directament del fons del dipòsit i va perfecte!
Alerons del vidre
Són pràctics, sobretot a l'estiu, perquè permeten tenir les finestres 2 dits obertes perquè el vapor pugui sortir i el vent o la pluja no entrin.
Segona bateria, llums i presa 12V
Muntem una segona bateria sota el seient del conductor amb control de càrrega amb la bateria principal del cotxe que carrega la segona quan la primera està carregada.
Posem 2 fluorescents de 12V, un sobre la finestra esquerra de la fila de seients, sobre la taula i un al mig, a la part de darrera per tenir llum al llit. Realment els fluorescents és el que encareixen tot el sistema (més de 100eur cada un).
La presa de 12V la posem just darrera el seient del conductor, serà útil per endollar-hi la nevera durant l'estiu.
Mosquitera
Comprem una mosquitera desmuntable amb velcros per la porta corredera. Fixem els velcros que ja venen inclosos en el kit de muntatge al voltant del marc de la porta. Sobre la tela mosquitera només fixem l'altra part del velcro sobre el que serà la part superior. La part de dins la cobrim amb cinta americana perquè al guardar-la els ganxos del velcro no s'emboliquin amb la resta de la tela. Així queda ben fixada per la part de dalt i pels laterials s'obre i es tanca fàcilment.
Sostre elevable
Instal·lem sostre elevable que ens permetrà dormir a llocs calorosos sense haver asfixiar-nos o està insegurs amb la porta oberta.
Segona bateria (reposició)
Ja és la 3a bateria que poso. La primera va ser d'àcid i la segona AGM que ha durat uns 4 anys.
De nou he posat una AGM 100Ah Compact, marca Inov Tech, amb mides 353x175x190mm.